SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Fırtınalı Yağışlar Bekleniyor: Batı İlçelerinden Başlayacak, Şehir Geneline Yayılacak!

Cumartesi günü dikkat! İstanbul'da batı ilçelerinden başlayarak şehri etkileyecek kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Rüzgarın saatte 65 km'ye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor. Soğuk hava Pazar günü etkisini kaybedecek ve sıcaklıklar 20°C'nin üzerine çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul'da Fırtınalı Yağışlar Bekleniyor: Batı İlçelerinden Başlayacak, Şehir Geneline Yayılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'un meteorolojik değerlendirmesine göre, İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Halihazırda il genelinde hafif şekilde görülen yağışların, Cumartesi günü (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor.

Fırtınalı Yağışlar Cumartesi Başlıyor:

Fırtınalı yağışların Cumartesi günü Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi batı ilçelerde başlaması ve öğle saatlerine doğru il geneline yayılması öngörülüyor. Yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olması bekleniyor.

Soğuk Hava Cumartesi Geç Saatlerde Geriliyor:

Soğuk ve yağışlı havanın Cumartesi günü geç saatlerde etkisini kaybetmesi ve Pazar günü itibariyle de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların Pazar günü itibariyle tekrardan 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.

Uyarılar ve Öneriler:

Fırtınalı yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor. Mümkünse dışarı çıkmaktan kaçınılmalı, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise sağlam şemsiye ve yağmurluk kullanmalıdır. Ulaşımda da gecikmeler ve aksamalar yaşanabileceğinden, vatandaşların trafik durumunu takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları tavsiye edilir.

Yetkililer Tarafından Yapılan Açıklamalar:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve AFAD tarafından konuyla ilgili sürekli güncellemeler yapılmaktadır. Vatandaşlar bu güncellemeleri takip ederek en doğru bilgileri alabilirler.

İstanbul'da Cumartesi günü fırtınalı yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar beklenmektedir. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemlidir.

Gündem Yeni Haber Sitemizi Takip Ederek Gündemdeki Güncel ve Son Dakika Haberlere Hızlı Bir Şekilde Ulaşın

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.