SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayseri'de Çiftçiye 300 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 300 ton nohut tohumu dağıtarak tarıma ve çiftçilere desteğini sürdürüyor. Toplam 17 milyon 700 bin TL değerindeki tohumlar, 16 ilçeden bin 498 çiftçiye teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
Kayseri'de Çiftçiye 300 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretime ve çiftçilere desteğe olan bağlılığını bir kez daha göstererek 300 ton nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Bu anlamlı törende, 16 ilçeden bin 498 çiftçi bir araya gelerek, toplam 17 milyon 700 bin TL değerindeki tohumları teslim aldı.

Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarımın önemini ve Kayseri'nin bu alandaki potansiyelini vurguladı. Büyükkılıç, "Kayseri sadece sanayi ve ticaret şehri olarak anılsın istemiyoruz. Aynı zamanda tarımın, hayvancılığın ve turizmin merkezi gibi alanlarda da kendisinden söz ettirsin istiyoruz." dedi.

Büyükkılıç, tarım alanında kendi kendine yeten bir şehir olmanın önemine değinerek, "Üreteceğiz, ihraç edeceğiz, katma değer sağlayacağız, istihdama vesile olacağız ve böylece ülkemize en büyük desteği yapmış olacağız. Gıda ve tarım konusunda kendi kendine yeten şehir, kendi kendine yeten ülke olmazsa olmazımızdır, bu da üreticiye destekle olur. Üretenleri sırtımızda taşısak azdır, üreticilerimize layık olmaya çalışıyor, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Aspirin Üretimi ve Çilek Fidesi Üretimi ile Başarılar:

Büyükkılıç, tarımsal alandaki yatırımlarına da değinerek, aspir üretiminde Türkiye birincisi olduklarını ve çilek fidesi üretiminde de ilk 10'da yer aldıklarını hatırlattı. Büyükkılıç, "Aspir deyip geçmeyeceğiz, üreteceğiz, Türkiye'de birinci sırada olmaya devam edeceğiz. Çilek fidesi üretiyoruz, ilk 10'dayız. Hindistan'a kadar ihraç ediyoruz. Bu örnekler çoğaltılabilir, inşallah üreten olup, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan olacağız. Üreten olalım, destek bizden, üretmesi sizden, çiftçi dostlarımız iyi ki varsınız" dedi.

Kayseri'ye 500 Milyon TL Tarımsal Destek:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin son 5 yılda tarımsal üretime 500 milyon TL'lik bir destekleme sağladığını da belirten Büyükkılıç, bu desteğin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu söyledi. Büyükkılıç, "Tohum dağıtımı ve tarımsal üretime destek deyince Kayseri Büyükşehir Belediyemize bir parantez açmak gerekmekte; verilere baktığımızda Kayseri Büyükşehir Belediyemiz sadece tohum desteği vermemiş çiftçilerimize aynı zamanda alet, ekipman desteği, tarımsal sulama desteği, mera ıslah projelerinde destek, sıvat desteği birçok destekle birlikte yaklaşık 500 milyon TL'lik bir desteklemeyi 5 yıl içerisinde Kayserili çiftçilerimize vermiştir. Bu Türkiye'de ilk ve tektir. Bunu hatırlatmak istiyorum ve bundan dolayı da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç'a, nezdinde tüm belediye yetkililerine canı gönülden teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni dönemde de artarak devam etmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Toplamda 700 Ton Tohum Dağıtımı:

Törende konuşan diğer yetkililer de tarımsal üretim ve çiftçilere desteğin önemini vurguladılar. Konuşmaların ardından 300 ton nohut tohumu üreticilere dağıtıldı. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da yürütülen bir proje kapsamında 372 ton nohut, 247 ton aspir, 32 ton yeşil mercimek, 7 ton sorgum sudan ve 45 ton kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.