SON DAKİKA
Hava Durumu

1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı Edison Ödülleri'nde Altın Ödül Kazandı!

Cargill, yenilikçi projeleri ve iş liderlerini ödüllendiren Edison Ödülleri'nde üst üste ikinci kez başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı Edison Ödülleri'nde Altın Ödül Kazandı!

Cargill, inovatif projeleri ve iş liderlerini ödüllendiren prestijli Edison Ödülleri'nde üst üste ikinci kez büyük bir başarıya imza attı. Şirket, Akıllı Ulaşım, Sağlık ve Güzellik Bakımı Çözümleri ve Sosyal ve Kültürel Etki

– Çevresel Çözümler kategorilerindeki projeleriyle ödül kazandı. Bu kategorilerdeki en dikkat çekici ödül ise Sosyal ve Kültürel Etki – Çevresel Çözümler kategorisinde altın ödül alan 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı oldu.

Altıncı yılına giren 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı, Türkiye'nin 21 ilinde 6.000'den fazla çiftçiye ulaşarak tarımda sosyal ve dijital dönüşümü teşvik etmeyi ve çiftçilerin verimini ve refahını artırmayı amaçlıyor. Program, onarımcı tarım uygulamaları aracılığıyla tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

Programın Başarıları:

Mısır, ayçiçeği ve kanola üretimine ayrılan 700 bin dekarı aşkın bir alanı kapsıyor.

6.000'den fazla çiftçiye tarımsal bilgi ve beceri kazandırıyor.

Çiftçilerin verimini ve refahını önemli ölçüde artırıyor.

Çevre dostu tarım uygulamalarını teşvik ederek tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

Cargill Gıda Çözümleri Orta Doğu, Türkiye ve Afrika CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, programın önemini şu sözlerle vurguladı:

"Kapsayıcı sürdürülebilir kalkınma, toplumun sosyo-ekonomik gelişimi ile mümkündür. 1000 Çiftçi 1000 Bereket programımız, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden 11'ine katkıda bulunarak bu hedefe katkı sağlıyor. Bu program, gıda sisteminin hızla büyüyen dünya nüfusunun ihtiyaçlarını sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde karşılamaya nasıl devam edebileceğinin çarpıcı bir örneğidir."

Program Çiftçilerinden Gelen Tepkiler:

Konya'da üretim yapan program çiftçisi Osman Ateşoğlu, programın kendisine sağladığı faydaları şu şekilde dile getirdi:

"Programa katılmadan önce kanola ekiminde 18 kg/da verim elde ediyorduk. Şu anda 25 kg/da verim elde edebiliyoruz. 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı, bize %60 verim artışı sağladı ve kazancımızı artırdı."

Cargill'in 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı, tarımsal kalkınma ve sürdürülebilirlik için ilham verici bir model. Program, sadece çiftçilerin refahını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin tarımsal üretimini ve gıda güvenliğini de destekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.