SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da Taksi Durakları Modernleşiyor: Taksicilere Ev Konforu Sunuluyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin taksi duraklarını yenileme çalışmaları, başkentin taksi duraklarını modern ve kullanışlı bir hale getirerek hem taksici esnafının hem de vatandaşların memnuniyetini kazanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da Taksi Durakları Modernleşiyor: Taksicilere Ev Konforu Sunuluyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, başlattığı taksi durakları yenileme çalışmalarıyla başkentin taksi duraklarını daha modern ve kullanışlı bir hale getiriyor. 2021 yılında başlanan çalışmalarla bugüne kadar 46 taksi durağı yenilendi. Yeni duraklar, taksici esnafına ev konforunda çalışma imkanı sunarak hem esnafın hem de vatandaşların memnuniyetini kazanıyor.

Yenilenen Duraklarda Neler Var?

Kent genelinde yenilenen 25 taksi durağında dinlenme alanı, mutfak, lavabo ve klimalar gibi imkanlar yer alıyor. 60, 45 ve 30 metrekare olmak üzere 3 farklı büyüklükte tasarlanan duraklar, semte, konuma ve taksi yoğunluğuna göre değişiklik gösteriyor. Bu sayede her durağın ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanıyor.

Yenileme Çalışmaları Nasıl Yapılıyor?

Yenileme çalışmaları, taksici esnafından gelen talepler ve belediye ekiplerince yapılan incelemeler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı Kentsel Tasarım Şube Müdürü Bergil Özdemir, yenileme çalışmalarının 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 25 durağın hizmete açıldığını belirtiyor. Özdemir, "Esnafımızın ihtiyaçlarını karşılamaya ve yeni duraklarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diyerek çalışmaların devam edeceğini ifade ediyor.

Taksicilerden Memnuniyet Tepkileri

Yeni taksi duraklarından faydalanan taksici esnafı, yenilenen durakların kendilerine sağladığı konfor ve imkanlardan oldukça memnun. 44 yıldır taksicilik yapan Cemal Beşer, "Eskiden böyle duraklar yoktu, villa gibi durağımız var. Kışın sıcak, yazın ise serin… Mansur Başkan’ımıza teşekkür ederiz" diyor. 30 yıldır taksici olan Aydın Kızıldemir ise "Yeni yapılan duraklarımız ev konforunda çok güzel oldu. Bu duraklarda çok daha güzel koşullarda çalışıyoruz. Diğer durakların da yapılmasını ve esnaf arkadaşların bu konfora kavuşmasını Mansur Başkan’ımızdan bekliyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.