SON DAKİKA
Hava Durumu

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısında Emekli ve Doğum Yapanlara Yardım Müjdesi!

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısı, emekli ve doğum yapanlara verilecek yardımların müjdesi ile sona erdi. Başkan Çavuşoğlu'nun verdiği sözleri yerine getirme konusundaki kararlılığı ve hızlı çalışmaları Denizli halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 23:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısında Emekli ve Doğum Yapanlara Yardım Müjdesi!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde göreve gelen Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk toplantısını Ramazan Bayramı'nın ardından gerçekleştirdi. Toplantıda 20 gündem maddesi ele alınırken, en çok ilgi çeken konu ise Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun Denizlilere seçim öncesi verdiği "uygun şartları taşıyan emeklilere ve doğum yapanlara yardım" müjdesi oldu.

CHP Grubu'nun önergesi ile bu konu ilk meclis toplantısına ek gündem maddesi olarak dahil edildi. İlk olarak ilgili komisyonlar ve başkan vekillikleri, katip üye ve encümen üyeleri seçildi. Ardından gündem maddeleri görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Emekli ve Doğum Yapanlara Yardım Ne Zaman Yapılacak?

Başkan Çavuşoğlu, emekli ve doğum yapanlara verilecek yardımların resmi prosedürler nedeniyle 10 Nisan'a yetişememesinden dolayı üzgün olduğunu, ancak en kısa sürede bu sorunu çözeceklerini belirtti. Konunun Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu'nda görüşüleceğini ve 14 Mayıs'ta yapılacak meclis toplantısında karara bağlanacağını ifade etti. Çavuşoğlu, yardımların Kurban Bayramı öncesi uygun şartları taşıyan vatandaşlara ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Doğum Yardımı Mazbata Tarihinden İtibaren Geçerli Olacak

Doğum yapanlara verilecek maddi desteğin mazbatayı aldıkları gün olan 4 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, geriye dönük ödemelerin de yapılacağını açıkladı. Çavuşoğlu, "Ayrıştıran değil, birleştirici bir yönetim anlayışıyla Denizli'yi daha iyiye taşıyacaklarını ve hep birlikte bir başarı hikayesi yazacaklarını" vurguladı.

Toplantıda Neler Görüşüldü?

Toplantıda komisyonlar ve başkan vekillikleri, katip üye ve encümen üyeleri seçilmesinin dışında, gündemde yer alan diğer maddeler de görüşüldü. Ulaşım, altyapı, çevre ve imar gibi konularda önemli kararlar alındı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.