SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ulusal Vefa' bütçesi artırıldı: 2,8 milyar TL oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı'nın etkinliğini ve kapsamını artırmak amacıyla bu yılki bütçesini 2,8 milyar TL'ye yükselttiklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:00
Kaynak: IGF
'Ulusal Vefa' bütçesi artırıldı: 2,8 milyar TL oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı aracılığıyla ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan vatandaşları yalnız bırakmadıklarını belirtti. Bakan Göktaş, bu program kapsamında yaşlı ve engelli vatandaşların sağlıklı ve aktif bir hayat sürmelerini sağlamak için çalıştıklarını vurguladı.

Göktaş, geçen yıl Ulusal Vefa Programı'na 1,6 milyar TL kaynak aktardıklarını, bu yıl ise bütçeyi 2,8 milyar TL'ye yükselttiklerini açıkladı. Programın, engelli ve yaşlı vatandaşların evde bakımlarının sağlanmasını ve aile bütünlüklerinin muhafaza edilmesini öncelikli gördüklerini ifade etti.

Ulusal Vefa Programı kapsamında, yaşlı ve engelli vatandaşların hanelerini düzenli olarak ziyaret edilerek, ev ve kişisel temizliklerinin sağlanacağını belirten Bakan Göktaş, bu desteğin ülke genelinde uygulanacağını dile getirdi. Programın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına belirli periyotlarla kaynak aktarılmasıyla destekleneceğini açıkladı.

Bakan Göktaş, Ulusal Vefa Programı'nın 2022 yılından bu yana ulusal bir program haline getirildiğini ve bugüne kadar yaklaşık 128 bin vatandaşın bu programdan yararlandığını belirtti. Bu programın, ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.