SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ulaşımda bayrama hazır... Bilet fiyatları denetim altında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılmasıyla birlikte yoğun araç trafiği beklediklerini ve vatandaşların güvenli yolculuk yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 12:10
Kaynak: IGF
Türkiye ulaşımda bayrama hazır... Bilet fiyatları denetim altında

Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının, belirli güzergahlarda trafik yoğunluğunu artırabileceğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, kazalardan korunmak için sürücüleri aceleci davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı. Özellikle bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun yüzde 60-70 arttığını hatırlatan Uraloğlu, "Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ile 35 milyon vatandaşımızın seyahat etmesini bekliyoruz. Kalabalık olacak yollarda vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bayram coşkusunu acıya çevirmemek için bu konuya özellikle hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğundaki 68 bin 680 kilometrelik yol ağında vatandaşların huzurlu ve rahat bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için bütün önlemlerin alındığını belirten Uraloğlu, ülke genelinde 18 Bölge Müdürlüğü, 122 Şube Şefliği, 15 Tünel Bakım İşletme Şefliği, 25 Otoyol Bakım İşletme Şefliği ve 16 Yap-İşlet-Devret Bakım İşletme Şefliği'nin kesintisiz hizmet vereceğini söyledi.

Bayram süresince yol çalışmalarının durdurulacağını ve trafik yoğunluğu fazla olan bölgelerde özellikle bakım ve onarım çalışmalarının ara verileceğini de vurgulayan Uraloğlu, sürücülerin yol durumlarını önceden kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Vatandaşlara yol durumları hakkında bilgi alabilmeleri için Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesindeki güzergah analizi programını ve ücretsiz Alo 159 hattını kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

**Trenlerde Kapasite Artışı**

Bakan Uraloğlu, bayram döneminde yolculuk yapacakların daha rahat ve güvenli bir seyahat deneyimi yaşayabilmeleri için ek önlemler aldıklarını da duyurdu. Bu kapsamda, yüksek hızlı tren hatlarında ek seferlere başlayacaklarını ve anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına gideceklerini açıkladı. Yüksek Hızlı Tren hatlarında 5 Nisan'dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağını belirten Uraloğlu, günlük sefer sayısının da artırılacağını ifade etti.

Anahat ve bölgesel trenlerde ise pulman ve yataklı vagonlar ilave edilerek 15 bin 200 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağını söyleyen Uraloğlu, bu sayede toplamda 33 bin kişilik ek kapasite sağlanacağını belirtti.

Bayram tatili süresince alınan bu önlemlerle birlikte, vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Havalimanları Bayrama Hazır

Ramazan Bayramı'nda hava yolu ulaşımında vatandaşların rahat ve güvenli bir seyahat deneyimi yaşamalarını sağlamak için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından tüm hazırlıklar tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DHMİ'nin ilgili birimlerinin bayram süresince 24 saat esasına göre hizmet vereceğini belirterek, İstanbul Havalimanı başta olmak üzere yurt genelindeki diğer havalimanlarında yoğunluktan kaynaklanabilecek herhangi bir sorunun önüne geçmek için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Havalimanlarında çalışan personellerin, vatandaşların rahat ve güvenli ulaşımlarını sağlamak adına tüm birimlerle koordinasyon içinde olacaklarına vurgu yaptı.

Otobüs Bilet Fiyatlarına Sıkı Denetim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili döneminde oluşabilecek yolcu yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, vatandaşların otobüs biletlerine erişiminde sorun yaşamamaları için önlemler aldıklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, otobüs firmalarının turizm taşımacılığında kullanılan otobüsleri de kullanmalarına izin verdiklerini belirtti. Ayrıca, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yolcu taşımacılığı denetimlerinin artırıldığını vurgulayarak, "Ramazan Bayramı tatili döneminde vatandaşlarımızın otobüs bileti bulmada herhangi bir sıkıntı yaşamamaları ve fahiş fiyatlarla karşılaşmamaları için denetimleri sıklaştırdık." dedi.

Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren, ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti satan firmalara idari para cezası kesileceğini açıklayan Uraloğlu, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu konuda titizlikle çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.