SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Genelinde Hava Durumu Sel ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji Uyarıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye Genelinde Hava Durumu Sel ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji Uyarıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en son raporlarına göre Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava koşulları değişkenlik göstermekte. Kuzey, iç ve doğu kesimlerinde gözlenen parçalı ve çok bulutlu hava durumu, özellikle Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara yol açıyor.

Kuvvetli Yağışlar ve Alınması Gereken Önlemler

Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sinop, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye çevreleri ve Adana'nın kuzey kesimleri, yerel olarak kuvvetli yağışların etkisi altında. Bu bölgelerde yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşımakta.

Bölgesel Hava Durumu Analizi

Marmara Bölgesi: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim. Özellikle Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Ege Bölgesi: Bölgenin büyük kısmı az bulutlu geçerken, iç kesimler parçalı ve yer yer çok bulutlu. Afyonkarahisar ve Manisa gibi iç kesimlerde bulutlanma artıyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu geçecek olan bölgede, özellikle Doğu Akdeniz ile Antalya'nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Adana, Antalya, Burdur ve Hatay'da yerel olarak kuvvetli yağışlar meydana gelebilir.

İç Anadolu Bölgesi: Bölgenin güney ve doğu kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya'da parçalı bulutlu bir hava ve zaman zaman kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Batı Karadeniz'den başlayarak Orta ve Doğu Karadeniz'e kadar genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar hakim. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak'ta bulutluluk ve yağış miktarının artması öngörülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Bölgenin genelinde parçalı ve çok bulutlu hava gözlenirken, Erzurum, Kars, Malatya ve Van çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar meydana gelebilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ve Denizlerdeki Durum

Genel olarak kuzeyli yönlerden esen rüzgarlar, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmekte. Fırtınamsı rüzgarların Batı Akdeniz'de ve Ege Denizi'nin güney kesimlerinde etkili olacağı bekleniyor. Karadeniz ve Marmara'da ise rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.