SON DAKİKA
Hava Durumu

Torba Yasa'ya Onay Verildi! Meclis’e Gelecek 55 Madde! 3600 Ek Gösterge, Bağkur Prim Affı, Taşerona Kadro

Yeni Meclis dönemi başladı ve gözler hükümetin gündemindeki torba yasa düzenlemesine çevrildi. Özellikle Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve 3600 ek gösterge gibi konular, kamuoyunun merakla beklediği başlıklar arasında yer alıyor. İşte, torba yasada son gelişmeler ve beklentiler...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Torba Yasa'ya Onay Verildi! Meclis’e Gelecek 55 Madde! 3600 Ek Gösterge, Bağkur Prim Affı, Taşerona Kadro

Bu yılın torba yasası, birçok kesimin dikkatini çekiyor. 3600 ek gösterge, ev hanımlarına erken emeklilik, Bağkur prim günü gibi konular, gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor. Ancak, yasanın içeriği ve hangi düzenlemelerin hayata geçeceği henüz netlik kazanmış değil. Peki, 2024 Torba Yasası ne zaman çıkacak, Meclis’ten geçti mi? İşte, son durum...

TORBA YASA 2024

Yeni torba yasada, 55 maddenin kabul edildiği biliniyor. Ancak, bu yeni torbada nelerin yer aldığı henüz tam olarak açıklanmadı. 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, erken emeklilik gibi konuların incelendiği belirtiliyor.

TORBA YASA MADDELERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın aktardığı üzere, erken emeklilik reformu noktasında birçok adım atılıyor. Bağkur 7200, ev hanımlarına prim desteği, erken emeklilik, 3600 ek gösterge gibi konular gündemde. Ancak, torba yasada kademeli emeklilik olup olmadığı hala belirsizliğini koruyor.

MECLİS'E NELER GELECEK?

Ev hanımlarına erken emeklilik konusunda Bakan Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu. İsteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurulacağını belirtti ve bu konuda herhangi bir sapma olmayacağını vurguladı.

KADEMELİ EMEKLİLİK

Torba yasa çalışmalarının Meclis gündemine gelmesi ardından kademeli emeklilik de araştırılanlar arasında yerini aldı. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yaparak gündemlerinde staj sigortalılar ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışma olmadığını ifade etti.

Ev hanımlarına yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında çalışmaların başlatıldığını ve kesinlikle bu konuda bir sapmanın olmayacağını belirten Bakan Işıkhan, belli bir noktaya gelindiğinde düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyledi.

NE ZAMAN ÇIKACAK?

Torba yasa 2024 maddeleri ve yürürlük tarihi hala belirsizliğini koruyor. Ancak, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu ve kanunla ilgili süreç devam ediyor.

Bu yılın torba yasasında yer alacak düzenlemeler ve yasanın çıkış tarihiyle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.