SON DAKİKA
Hava Durumu

TORBA YASA ONAYLANDI! Beklenen Haber Geldi! Erken Emeklilik, Taşerona Kadro, Ev Hanımlarına Emeklilik, 3600 Ek Gösterge…

2024'te Türkiye'nin gündemini sık sık meşgul eden konulardan biri, 86 maddelik kapsamlı bir torba yasa.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
TORBA YASA ONAYLANDI! Beklenen Haber Geldi! Erken Emeklilik, Taşerona Kadro, Ev Hanımlarına Emeklilik, 3600 Ek Gösterge…

Bu yasa, erken emeklilik, 3600 ek gösterge, Bağkur primleri ve ev hanımlarına prim desteği gibi birçok önemli konuyu içeriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları, bu konularla ilgili son gelişmeleri merak edenler için oldukça kıymetli. İşte, 2024 Torba Yasası'nın detayları ve son durumu:

TORBA YASA MADDELERİ

Bakan Işıkhan'ın ifadesine göre, torba yasada erken emeklilik reformu öne çıkıyor. Bu çerçevede, Bağkur primleri, ev hanımlarına prim desteği, erken emeklilik ve 3600 ek gösterge gibi konular titizlikle ele alınıyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK

Torba yasa çalışmaları Meclis'e geldiğinde, kademeli emeklilik konusu da tartışma konusu olmuştu. Ancak Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, böyle bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını belirtti.

NE ZAMAN ÇIKACAK?

Torba yasanın çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı. Ancak, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu ve bazı maddelerin yasalaşma süreci başladı. Ancak, torba yasa kapsamındaki diğer maddelerin yasalaşma tarihi belirsizliğini koruyor.

Torba yasa kapsamındaki önemli düzenlemeler, işsizlik sigortası, prim gün sayıları ve emeklilik hakları gibi konularda Türkiye'nin sosyal güvenlik sisteminde önemli değişikliklere işaret ediyor. Ancak, yasanın çıkış tarihi ve içeriği konusunda net bir bilgi henüz bulunmamakta. Bu nedenle, konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.