SON DAKİKA
Hava Durumu

TOKİ’den Yüzde 25 İndirimli Konut Kampanyası! Ucuza Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geleneksel hale gelen yüzde 25 indirim kampanyasını 2024 yılında da başlatmaya hazırlanıyor. Peki, TOKİ'nin bu yılki indirim kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
TOKİ’den Yüzde 25 İndirimli Konut Kampanyası! Ucuza Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde

TOKİ'nin her sene olduğu gibi bu yıl da Nisan ayı civarında başlattığı yüzde 25 indirim kampanyası, konut sahibi olan ve ödemelerini düzenli olarak yapan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Önceki yıllarda Nisan ve Eylül aylarında gerçekleştirilen kampanyalar, borçları olan vatandaşlara büyük bir fırsat sunmuştu.

Ancak, 2024 yılına ilişkin indirim kampanyasının başlama tarihi ve şartları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi, borcunu kapatıp tapusunu almak isteyen vatandaşlara yine benzer bir fırsatın sunulması bekleniyor.

TOKİ'den konut satın alan ve ilk taksitlerini ödeyen vatandaşlar, geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu olmadığı sürece indirim kampanyasından faydalanabilecekler. Ancak, 12 taksit veya daha azı kalmış olanlar bu kampanyadan yararlanamayacaklar.

TOKİ'nin indirim kampanyalarında genellikle uyguladığı yüzde 25’lik indirim oranının bu yıl da devam etmesi bekleniyor. Ancak vatandaşlar, daha yüksek oranlarda bir indirim umuduyla yüzde 30 ve üzeri bir indirim bekliyorlar.

Başvuru ve detayların Nisan ayının sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar için Ziraat Bankası ve Halk Bankası üzerinden kredi imkanları da sunulacak, böylece TOKİ’ye olan borçlarını daha kolay bir şekilde kapatabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.