SON DAKİKA
Hava Durumu

Staj ve Çıraklık Mağdurları sahaya iniyor

Kocaeli Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, 3308 sayılı kanundan kaynaklanan haksızlık ve adaletsizliği protesto ediyor. Gebze Kent Meydanı'nda düzenlenecek basın açıklamasında, mağduriyetin çözümü için çağrı yapılacak. Emeklilik hakları için mücadele eden kişilerin sesi duyurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
Staj ve Çıraklık Mağdurları sahaya iniyor

Kocaeli Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği üyeleri, 3308 sayılı çıraklık sigortası kanunundan kaynaklanan haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizliği dile getirmek amacıyla bir araya geliyor. Dernek, 9 Haziran Pazar günü saat 17:00'da Gebze Kent Meydanında düzenlenecek basın açıklamasıyla seslerini duyuracak.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, 1986 yılından bu yana 3308 sayılı kanun sebebiyle mağduriyet yaşandığı belirtildi. Mağduriyetin temelinde, çocuk yaşta çalışma hayatına başlayan kişilere verilen sigorta kartları ve tescil edilen sigortaların, emeklilikte geçerli olmaması yatıyor. "O yaşta çocuk olamamış yaklaşık 30 yıldır çalışan bu insanlar, şimdi de emekli olamıyor ve yasanın değişmesini bekliyorlar," diyen dernek yetkilileri, çözüm olarak E-DEVLET üzerinde görünen ancak geçerli sayılmayan işe giriş tarihlerinin "hizmete başlama tarihi" olarak kabul edilmesini talep ediyor.

Dernek, uzun yıllardır emeklilik hakkı için mücadele eden bu kişilerin sesini duyurmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenledikleri bu basın açıklamasına tüm vatandaşları davet ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.