SON DAKİKA
Hava Durumu

Sinan Ateş cinayetinde yeni detay

Ankara'daki Organize Cinayette 22 Şüpheliye İddianame... Cinayet Davasında 22 Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Ateş cinayetinde yeni detay

İndependent Türkçe'nin haberine göre: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili 22 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay anında yanında bulunan Selman Bozkurt "müşteki" olarak geçerken, 22 kişi "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

Olay anında tetikçi olarak belirlenen Eray Özyağci'nin yanı sıra Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail olarak, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise suça azmettiren olarak iddianamede yer aldı. Ayrıca, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç ve diğer 15 şüphelinin de suça iştirak ettikleri belirtildi.

Detaylı Planlama ve Suça Hazırlık

İddianamede, Çep ve Demirbaş'ın Ateş hakkında detaylı bilgi toplayarak cinayet planını hazırladıkları ifade edildi. Çep, Ankara'ya gitmek için kullanılan minibüsü sağlarken, Çolak ve Gelenbey'in tetikçi Özyağci'yi Ankara'ya taşıdıkları, şüpheli Asarkaya'nın ise onu evinde ağırladığı kaydedildi. Diğer şüphelilerin ise bilgi, belge ve lojistik destek sağlayarak cinayetin işlenmesine yardımcı oldukları anlatıldı.

Şüphelilerin İfadeleri ve Savunmaları

Tetikçi Özyağci, planlama ve düzenlemeyi kendi başına yaptığını iddia ederek, herhangi bir yardım almadığını belirtti. Şüpheli Balkaya ise, motosikleti olaydan önce Çep'in verdiğini ve olay günü Özyağci'yi bir kafeye bıraktığını, daha sonra ise kaçışına yardım ettiğini ifade etti.

Öte yandan, Suat Kurt, Çep tarafından Sinan Ateş'i takip etmek üzere görevlendirildiğini, olay günü ise Çep'in talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Çep ise, kendisinin olayla herhangi bir ilgisi olmadığını savundu ve olayın üzerine yıkılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Talep Edilen Cezalar

İddianamede, Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaları talep edilirken, Çep ve Demirbaş'a da azmettirme suçundan aynı ceza önerildi. Özyağci'ye ayrıca "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Bu dava, Ankara'da büyük yankı uyandırırken, sürecin adli makamlar tarafından titizlikle işlenmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.