SON DAKİKA
Hava Durumu

SGK Uzmanı Emekli Zammını Duyurdu: ‘Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Yapıldı

Kamu Son Haber muhabiri Süleyman Çay'a konuşan SGK Uzmanı Murat Bal, emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bal, emekli maaşlarına seyyanen bir zamın olabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
SGK Uzmanı Emekli Zammını Duyurdu: ‘Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Yapıldı

Ocak ayında gerçekleşen yüzde 49,25'lik zam, 6 bin 700 TL'nin altında emekli maaşı alanları tatmin etmedi. Bu durum, birçok emeklinin maaşlarının açlık sınırının altında kalmasıyla tepki göstermesine neden oldu.

Seyyanen bir artış talebinin olduğu ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu talebe kapıyı kapattığı belirtiliyor. Ancak son kulislerde, emekli maaşlarına seyyanen bir artışın masada olduğu konuşuluyor.

SGK uzmanları da bu konuda fikirlerini açıklamaya başladı. Bal, yaptığı özel açıklamada, "SSK ve Bağkur emekli maaşlarına bir seyyanen zam gelmesi muhtemel. Diğer emekli maaşlarında ise bu durum geçerli olmayabilir. Tahminime göre, yaklaşık yüzde 25 oranında bir seyyanen zam olabilir" ifadelerini kullandı.

Seyyanen zam, emekli maaşlarının alım gücünü korumak amacıyla enflasyon oranına göre belirlenen zam türüdür. Bu zam genellikle yıllık enflasyon oranı esas alınarak hesaplanır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.