SON DAKİKA
Hava Durumu

Patiswiss ile ilgili flaş bir gelişme daha

Patiswiss'in 'küflü çikolata' krizi sonrasında yaşadığı marka ihlali konusu oldukça dikkat çekici.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Patiswiss ile ilgili flaş bir gelişme daha

Patiswiss'in son zamanlarda gündemde olması ve marka koruma ihlaliyle ilgili yaşananlar dikkat çekici. İsviçre merkezli Patiswiss AG'nin Ankara merkezli Patiswiss Çikolata'ya marka koruma ihlalinden dava açtığını belirtiyorlar. Bu durum, marka isminin ve ticari markanın korunmasıyla ilgili ciddi bir konuyu gündeme getiriyor.

Patiswiss AG'nin açıklamasında vurguladığı gibi, markanın tescilli olduğu birçok ülkede ticari marka korumasının ihlal edildiği belirtiliyor. Bu durumda, Patiswiss AG'nin, markasını korumak için yasal adımlar atmış olması anlaşılabilir bir tutum olarak değerlendirilebilir.

Ancak, bu durumda tam olarak neyin ihlal edildiği ve Patiswiss Çikolata'nın bu konudaki pozisyonu net değil. Marka ismi ve ticari markanın korunması, her iki taraf için de önemli olduğundan, bu tür anlaşmazlıklar genellikle hukuki süreçlere yol açar.

Patiswiss Çikolata'nın konuya ilişkin gelecekte yapacağı açıklamalar ve hukuki süreçlerin sonucu, durumu daha net bir şekilde anlamamıza yardımcı olacaktır. Bu tür durumlarda, hukuki süreçlerin ve yetkili mercilerin kararlarının takip edilmesi önemlidir.

Daha önce ne olmuştu?

Ankara merkezli çikolata markası Patiswiss, bir tüketici tarafından paylaşılan küflü çikolata iddiasına hızlı bir yanıt verdi. CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, tartışmaya katılarak, "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullandı ancak daha sonra paylaşımını sildiğini belirterek yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Tüketici, Linkedin üzerinden Patiswiss marka çikolatalarının küflendiğine dair fotoğraflar paylaştı ve muhtemelen tedarik zinciri sürecinde bir sorun olduğunu öne sürdü. Tunaoğlu, tüketicinin paylaşımına sert bir yanıt vererek avukatlarını işaret etti ve marka değerlerini korumak adına güçlü bir duruş sergiledi.

Ancak bu yanıt sosyal medyada geniş tepkilere yol açtı ve Tunaoğlu, mesajı sildi. Sonrasında yapılan açıklamada, Patiswiss'in ürünlerinin taze ve sağlıklı kalması için çaba sarf ettiği ve müşteri geri bildirimlerini önemsediği vurgulandı.

Tunaoğlu, Instagram hesabından yaptığı bir başka paylaşımda, söz konusu tüketici yorumlarına karşılık verirken kullanılan dilin yanlış anlaşıldığını belirtti ve yazım hataları için özür diledi. Ürünlerinin arkasında olduklarını ve tüketicilerle doğrudan iletişim kurmanın önemine vurgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.