SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti. İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Destek

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Toplantıda, staj mağdurlarının yaşadığı sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı ve çözüm için çalışma kararı alındı.

Staj ve Çıraklık Sigortası Nedir ve Mağduriyet Nasıl Oluştu?

Staj ve çıraklık sigortası, meslek liseleri, üniversiteler veya iş yerlerinde staj veya çıraklık yapan öğrencilere verilen bir sosyal güvenlik hakkıdır. Ancak, 2012 yılında çıkarılan bir kanunla birlikte işverenlerin staj ve çıraklık sigortası primlerini ödememesi sonucu mağduriyetler yaşandı. Bu durum, öğrencilerin sigorta haklarını kaybetmesine ve mağdur olmasına yol açtı.

Mağdurlar Ne İstiyor?

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini ve haklarının iade edilmesini talep ediyor. Ayrıca, devletin bu konuda daha etkin bir rol almasını ve işverenlere yaptırım uygulanmasını istiyorlar.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'dan Destek Açıklamaları

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına destek verdiğini açıkladı. Özel, mağduriyetlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Haksızlığa karşı mücadelemiz devam edecek, sizlerin yanında olacağız." dedi. İmamoğlu ise İstanbul'da binlerce kişi ile yapılan mitinglere destek verdiklerini ve bundan sonra da mağdurların yanında olacaklarını ifade etti.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı sorunların çözümü için Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle umut dolu bir süreç başlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.