SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Erdursun Açıkladı! Temmuz’da SSK ve BAĞKUR Emekli Maaşları Belli Oldu

Emeklilerin maaş zamları konusundaki merak sona eriyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayında SSK ve Bağ-kur emekli maaşlarına yapılacak zam miktarını açıkladı. İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özgür Erdursun Açıkladı! Temmuz’da SSK ve BAĞKUR Emekli Maaşları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vurguladığı gibi, Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına enflasyon farkına göre bir artış yapılacak. Çalışma Bakanlığı da son 6 ayın enflasyon oranına göre artış yapılacağını belirtti. Seyyanen zam ve kök maaş düzenlemesi gündemden düştü.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamasına göre, ilk 6 ayda yüzde 25’lik bir enflasyon çıkarsa, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25’lik bir artış yapılacak. Memur ve memur emeklilerine ise toplu sözleşmeden yüzde 20’lik bir artış bekleniyor. Ayrıca, kıdem tazminatı tabanında da yüzde 20’lik bir artış olacak.

En düşük emekli aylığına yapılabilecek enflasyon oranında bir artışla 15.000 liraya kadar çıkabilecek. Bu gelişmeler emekliler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yapılacak zamların ekonomik duruma önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.