SON DAKİKA
Hava Durumu

Otomobil Sahiplerine Üzücü Haber! Akaryakıta Yüzde 25 Zam Geliyor: Benzin, Motorin, LPG

İran ve İsrail arasındaki jeopolitik gerginlik, Orta Doğu'nun petrol üretim merkezi olması nedeniyle yeniden ön plana çıktı. Uzmanlar, bu gerilimin petrol fiyatlarını etkileme potansiyeline sahip olduğunu vurguluyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Otomobil Sahiplerine Üzücü Haber! Akaryakıta Yüzde 25 Zam Geliyor: Benzin, Motorin, LPG

Son olaylar, İran'ın Şam'daki İsrail konsolosluğuna düzenlediği saldırının ardından İsrail'in misilleme operasyonuyla tırmandı. Bu durum, altın ve gümüş gibi kıymetli metallerde fiyat artışlarına neden oldu.

Genellikle uluslararası kriz ve çatışma dönemlerinde enerji fiyatlarında artışlar yaşanır. Uzmanlar, İran ve İsrail arasındaki gerilimin artması durumunda Brent ham petrol fiyatlarının 115 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor.

Bu durum, akaryakıt fiyatlarında da önemli artışlara yol açabilir. Mevcut 90 dolarlık petrol fiyatının 115 dolara çıkması, dünya genelinde birçok ürünün fiyatlarının artmasına ve enflasyon oranlarının yükselmesine katkı sağlayabilir.

Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarında olası yüzde 25'lik bir artış, araç sahipleri arasında endişe yaratıyor. Ancak uzmanlar, gerilimin sona ermesiyle fiyatların hızla düşebileceğini öngörüyor.

Uluslararası ilişkiler uzmanları ve ekonomistlere göre, İran'ın muhtemel misilleme saldırısının ölçülü olacağı ve İsrail'in aşırı tepki göstermeyeceği varsayılıyor. Bu durumda enerji fiyatlarının ve emtia piyasalarının yeniden istikrar kazanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.