SON DAKİKA
Hava Durumu

MSB’den Son Dakika: 2024 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 yılının ikinci yarısı için bedelli askerlik ücretini açıkladı. Yapılan düzenlemeye göre, bedelli askerlik ücreti 217 bin 871 TL olarak belirlendi. Ocak ayında belirlenen 182 bin 609 TL'lik ücretin ardından, yeni düzenleme ile bedelli askerlik ücretinde önemli bir artış gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
MSB’den Son Dakika: 2024 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Bedelli Askerlik Ücretinde Artış

MSB, bedelli askerlik ücretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesine atıfta bulundu. Bu genelge doğrultusunda, 2024 yılının ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarı 217 bin 871,04 TL olarak belirlendi.

Başvurular Başladı

8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik başvuru işlemleri başlamış bulunuyor. MSB, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Türkiye'nin savunma ve güvenliği için kendisine tevdi edilen tüm görevleri büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

Bedelli askerlik yapmak isteyenler, belirlenen yeni ücret üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte, bedelli askerlik yapmak isteyenlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Bu artış, hem askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyenler hem de ülke ekonomisi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.