SON DAKİKA
Hava Durumu

Meteorolojiden son dakika kuvvetli yağış uyarısı

Tahminlere göre birçok bölgede yağış bekleniyor. Eğer bu bölgelerden birindeyseniz, dışarı çıkarken yanınıza şemsiye almayı unutmayın ve olası gök gürültülü sağanaklara karşı dikkatli olun. Özellikle sağanak yağışın trafik üzerinde yaratabileceği etkilere karşı hazırlıklı olmakta fayda var.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 10:30
Kaynak: IGF
Meteorolojiden son dakika kuvvetli yağış uyarısı

Hava Durumu Güncellemesi

Genel Durum:
Ege kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne'nin güneyi, Balıkesir'in kuzey ve batısı gibi bölgelerde yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan eğimli alanlarda çığ riski mevcut. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı olasılığı var.

Hava Sıcaklığı:
Karadeniz bölgesinde hava sıcaklıkları 3-5 derece düşerken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar:
Genellikle güney ve batı yönlerden esen rüzgarlar, Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette esecek. Güney Ege kıyılarında ise gece saatlerinden sonra rüzgarlar yer yer kuvvetlenebilir (40-60 km/saat).

Bölgesel Hava Durumu:

-Marmara: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar özellikle İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne'nin güneyinde yer yer kuvvetli olabilir.

-Ege: Ege bölgesi de parçalı ve çok bulutlu geçecek. Yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların gece saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde kuvvetlenmesi bekleniyor.

-Akdeniz: Bölge parçalı bulutlulukla kaplı olacak, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

-İç Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Özellikle Sivas ve Eskişehir çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

-Batı Karadeniz: Sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor.

-Orta ve Doğu Karadeniz: İç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklarla geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

-Doğu Anadolu: Kuzey kesimleri ve Van çevresinde öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar mümkün.

-Güneydoğu Anadolu: Genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgede toz taşınımı olası.

Denizlerde Hava Durumu:
Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına; Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.