SON DAKİKA
Hava Durumu

Meteoroloji uyardı; Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en son raporlarına göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve belirli batı bölgeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarına maruz kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
Meteoroloji uyardı; Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı dikkat

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanacak hava durumu değişiklikleri, vatandaşların günlük yaşamını ve ulaşım koşullarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı; Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve diğer belirtilen bölgelerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği öngörülüyor. Ayrıca, iç kesimlerde kuvvetli rüzgarlar ve toz taşınımı da bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Mevsim Normalleri

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Ancak, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, özellikle kentlerde yaşayanlar için konfor sorunlarına yol açabilir. Yüksek sıcaklıklar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olanlar için sağlık risklerini de beraberinde getirebilir.

Kuvvetli Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Raporlara göre, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde rüzgarlar esmesi bekleniyor. Bu durum, ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve özellikle iç kesimlerde toz savrulmalarına neden olabilir. Görüş mesafesinin düşmesi ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklar da bu durumdan kaynaklanacak başlıca problemler arasında yer alıyor.

Bölgesel Hava Durumu Detayları

Marmara Bölgesi: Edirne, Kırklareli, Çanakkale gibi bölgelerde öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. İstanbul ve çevresinde ise parçalı bulutluluk hakim olacak.

Ege Bölgesi: İç kesimlerde kuvvetli rüzgarların yanı sıra toz taşınımı görülebilir. Denizli ve Manisa gibi şehirlerde hava parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Akdeniz Bölgesi: Antalya ve çevresinde öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar mümkün. Adana ve Mersin gibi şehirlerde hava daha az bulutlu olacak.

İç Anadolu: Ankara, Eskişehir ve Konya gibi şehirlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, toz taşınımı da olası.

Karadeniz Bölgesi: Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sinop ve Zonguldak'ta ise parçalı bulutluluk öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.