SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin'de doğum yapacak annelere yardım paketi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ailelerin mutlu bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla hamilelik sürecinden itibaren desteklerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 14:30
Kaynak: IGF
Mersin'de doğum yapacak annelere yardım paketi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında başlattığı "Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi" projesi kapsamında, 0-1 aylık bebeği olan ailelere yönelik önemli bir destek sağlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 3 bin 500'ün üzerinde yeni doğan paketi dağıtıldı.

Anamur’dan Çamlıyayla’ya, Erdemli’den Mut’a kadar 13 ilçede 0-1 aylık bebeği olan bütün vatandaşlar, içerisinde bebek bezi, alt açma bezi, zıbın takımı, biberon, ateş ölçer, ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek havlusu ve sabun tozu gibi ürünlerin bulunduğu bu paketten faydalanabiliyorlar. TEKSİN Mersin uygulaması üzerinden yapılan başvurular sonrasında, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni doğan paketlerini ailelere ulaştırıyor.

Proje sorumlusu Selime Canlı, projenin Ocak 2023'te başladığını ve dağıtımların aktif bir şekilde devam ettiğini belirtti. Paket içeriğinde bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği her şeyin bulunduğunu söyleyen Canlı, Tarsus’tan Anamur’a kadar olan tüm ilçelerde ikamet eden 0-1 aylık bebeği olan vatandaşların faydalanabileceğini vurguladı.

Başvuruların TEKSİN üzerinden yapılabildiğini ve ailelerin başvuru formuna bebek kimliğinin fotoğrafını veya doğum belgelerini yüklemelerinin yeterli olduğunu belirten Canlı, paketlerin mahalle mutfaklarından teslim edildiğini ifade etti.

Proje kapsamında yardım alan bir anne olan Esma Başkan, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bebek için aldığı "Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi"nden memnun olduğunu belirtti. Başkan, ayrıca hamilelik sürecinde de Belediye'nin "Hamile Bakım Sütü" projesinden faydalandığını dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.