SON DAKİKA
Hava Durumu

Mardin'de Genç Yazarlar Kültürel Mirası Keşfediyor

Mardin'deki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bu özel buluşmada öğrenciler, Mardin'in tarihi ve kültürel mirasıyla tanışmanın yanı sıra, turizm ve yazmanın kesiştiği noktada önemli deneyimler edindiler.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
Mardin'de Genç Yazarlar Kültürel Mirası Keşfediyor

Mardin, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir şehir olarak Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biridir. Bu zenginliklerin farkına varmak ve genç nesillerin kültürel mirası keşfetmesini teşvik etmek amacıyla Mardin Şehit İlhan Varank Ortaokulu'nun Yaratıcı Yazarlık öğrencileri, "Turizm ve Yazmak" konulu bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, eski Mardin'deki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında, Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdür Yardımcısı Seydo Renas Aydoğan tarafından sıcak bir şekilde karşılanan öğrenciler, Eski Valilik Konağı ve Sabancı Müzesi gibi önemli kültürel miras alanlarını görme fırsatı buldular. Koordinatör öğretmen Metin Aydın, öğrencilerin edebiyatla mekanın iç içe geçtiğini görmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin Mardin'in kültürel değerlerini tanıma ve anlama fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Ziyaret sırasında öğrencileri makamında ağırlayan Aydoğan ise genç öğrencilerin kendi yaşadıkları coğrafyadaki kültürel değerleri tanımalarının önemine değindi. Kültürel mirasın korunması konusunda bilgilendirilen öğrencilerin, bu tür ziyaretlerle meslek gruplarını yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti. Aydoğan, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmene teşekkür etti.

Buluşmanın ardından öğrenciler, Sabancı Müzesi'nde ağırlanan ve tarihi mekanları gezen öğrenciler, kadim şehirdeki atmosferi doyasıya yaşadıktan sonra evlerine döndüler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.