SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Ne Zaman Başlıyor?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, bu yılın tatil takvimi merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 dini takvimine göre, Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 4 gün sürecek. Ancak bayram sonrası denk gelen Perşembe ve Cuma günleri de tatil edilirse, bayram tatili hafta sonlarıyla birlikte 9 güne çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Ne Zaman Başlıyor?

Bu durumda, resmi tatil olacak günler şunlar olacak: 16-19 Haziran tarihleri arası bayram tatili olacak. Eğer hükümet Perşembe ve Cuma günlerini tatil ilan ederse, bayram tatili 20-21 Haziran tarihleriyle hafta sonlarıyla birlikte 9 güne çıkacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2024 dini günler takviminde, diğer önemli günler de belirtiliyor. Bu kapsamda, bayramın öncesinde Arefe günü 15 Haziran Cumartesi olarak belirlendi.

Tatil takvimindeki bu değişiklikler, vatandaşların bayram planlarını yaparken dikkate almaları gereken önemli detaylar arasında. Tatil süresinin uzamasıyla birlikte, şehir dışına çıkma veya tatil yapma planları yapanların bu bilgilere göre hareket etmeleri önem arz ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.