SON DAKİKA
Hava Durumu

Koruyucu Ailelerin Bakımında Bulunan Çocuk Sayısında Artış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile hizmet modeli çerçevesinde önemli bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Bakan Göktaş'ın verdiği bilgilere göre, koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayısı 10 bin 84'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 14:15
Kaynak: IGF
Koruyucu Ailelerin Bakımında Bulunan Çocuk Sayısında Artış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile hizmet modeli çerçevesinde gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, bu modelin, biyolojik aileleri yanında bakımları sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilmesine yönelik bir hizmet modeli olduğunu belirtti.

Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin, Bakanlık tarafından belirlenen güvenli ve destekleyici bir aile ortamında çocukların gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı. Bu sistemin, çocuklar için umut kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, "Koruyucu ailelerimiz çocuklarımıza sadece bir yuva sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların hayallerini ve umutlarını yeşertiyor" dedi.

Bakan Göktaş'ın verdiği bilgilere göre, koruyucu aile hizmet modeli kapsamında 2002 yılında 500 aileyle 515 çocuğun bakımı sağlanırken, bugün 8 bin 140 koruyucu ailenin yanında 10 bin 84 çocuğun bakımı sağlanıyor.

Koruyucu aile hizmeti için çalışmalara devam edilecek

Koruyucu ailelere maddi destek sağlandığını belirten Bakan Göktaş, ayrıca çocukların ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla ekonomik olarak destek verdiklerini ifade etti. Koruyucu ailelere aylık ortalama 8 bin 895 lira destek sağlandığını belirten Bakan Göktaş, engelli durumundaki çocuklara bakan koruyucu ailelere de engel durumundan dolayı bakım desteği sağlandığını söyledi.

Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin kalitesini artırmak için çeşitli çalıştaylar ve toplantılar gerçekleştirdiklerini aktardı. Çocukların psikososyal gelişimlerini izlediklerini ve eğitime devam durumlarını değerlendirdiklerini belirten Bakan Göktaş, bu modelin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Koruyucu aile hizmeti için Azerbaycan'a destek

Son olarak, Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin Azerbaycan'da da örnek alındığını ve ülkeye adapte edilmek üzere çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Bu alanda görev yapan uzmanların Azerbaycan'da koruyucu aile hizmetinin oluşturulmasında yardımcı olduğunu belirten Bakan Göktaş, koruyucu ailelerin ve hizmetten yararlanan çocukların karşılaştıkları sorunları gidermek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.