SON DAKİKA
Hava Durumu

Kademeli Emeklilik Düzenlemesiyle Yeni Bir Fırsat Kapısı Açılıyor

Türkiye'de EYT yasası ve kademeli emeklilik düzenlemesiyle 5 milyon vatandaş erken emeklilik hakkı kazanacak. 3600 prim günü ile yaş şartını beklemeden emekli olabilecekler. Meclis'e sunulması beklenen düzenleme ile yaklaşık 2 milyon kişi faydalanacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
Kademeli Emeklilik Düzenlemesiyle Yeni Bir Fırsat Kapısı Açılıyor

Türkiye'de milyonlarca çalışan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği şartları yerine getirmeden emekli olamama sıkıntısıyla karşı karşıya. Ancak geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası, yaklaşık 5 milyon vatandaşa erken emeklilik kapısını aralamıştı. EYT'yi kaçıranlar içinse yeni bir umut ışığı parlıyor: Kademeli Emeklilik.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulması beklenen kademeli emeklilik düzenlemesi, milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı sunacak. Planlanan sisteme göre, 2008 ve sonrasında sigorta girişi olanlara 10 yıl sigortalılık süresiyle erken emeklilik hakkı tanınacak. Ancak bu hakkı elde etmek için 3600 prim günü şartı getirilecek. Bu şartı sağlayan kişiler, yaş şartını beklemeksizin emekli olabilecekler.

Peki, kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? Henüz TBMM'ye sunulmayan düzenlemenin, Ağustos ayı öncesinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Yeni düzenlemeyle birlikte yaklaşık 2 milyon kişinin erken emeklilik fırsatından yararlanması öngörülüyor.

Kademeli emeklilik düzenlemesiyle erken emeklilik hakkı kazananlar, 3600 ila 5400 arasında değişen prim gün sayısıyla büyük bir avantaj elde edecekler. Özellikle 2008 ve sonrasında sigorta girişi yapmış olanlar için altın bir fırsat sunan bu düzenleme, milyonlarca çalışanın erken emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürecek gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.