SON DAKİKA
Hava Durumu

İstisnasız Tüm Emeklilere ÜCRETSİZ! Bu İşlemler İçin Artık Para Ödemeyeceksiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekliler için büyük bir adım atıyor ve milyonlarca emeklinin yüzünü güldürüyor! Ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler için sağlık hizmetlerinde önemli bir gelişme yaşanıyor. Geçen yıl başlatılan sağlık uygulamalarının kapsamı genişletilerek, emeklilere birçok sağlık hizmetinin ücretsiz olacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
İstisnasız Tüm Emeklilere ÜCRETSİZ! Bu İşlemler İçin Artık Para Ödemeyeceksiniz

Özellikle maliyetli tedavilerde talep yoğunluğunu azaltmak amacıyla, 2023’te kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınmıştı. Bu kapsamda, SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı’ndan emekli olan herkes, artık kaplıca tedavilerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Uygulama şu anda ‘deneme’ aşamasında ve alınacak karara göre emekliler için ücretsiz kaplıca hizmeti kalıcı hale getirilecek. Ancak bu önemli hizmetten faydalanmak için bazı şartlar bulunuyor.

HİZMETTEN FAYDALANMAK İÇİN GEREKENLER 

Yetkililer, kaplıca tesislerinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek ve hizmetin daha verimli yürütülmesini sağlamak için bazı koşulların sağlanmasını şart koştu. SGK tarafından karşılanacak bu hizmetten yararlanmak için gerekenler oldukça basit.

Emeklilerin herhangi bir sağlık kurumundan, en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu alması yeterli olacak. Ayrıca, uygulama ileri yaşlardaki emeklileri düşünerek, refakatçileri de kapsayacak şekilde uygulanacak.

Sağlık raporu alan emekli vatandaşlar, uygun bulunmaları halinde 6 ay boyunca ücretsiz olarak kaplıca hizmetinden faydalanabilecekler. 6 ayın sonunda tedavinin devam edip etmeyeceği kararı alınacak ve gerekirse yeni bir rapor alınması gerekecek.

Bu gelişme, emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken, yaşam kalitelerini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.