SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Trafiğe Bisiklet Turu Düzenlemesi: Hangi Yollar Ne Zaman Kapalı?

İstanbul'da pazar günü düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu nedeniyle birçok önemli yol trafiğe kapatılacak. İstanbul Valiliği, etkinlik süresince kullanılmak üzere alternatif güzergahlar belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul'da Trafiğe Bisiklet Turu Düzenlemesi: Hangi Yollar Ne Zaman Kapalı?

İstanbul, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun heyecanını yaşamaya hazırlanırken, bu büyük spor etkinliği nedeniyle şehrin bazı ana arterleri pazar günü trafiğe kapatılacak. İstanbul Valiliği, sürücülerin mağdur olmamaları için alternatif güzergahlar ve kapatılacak yollar hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve İstanbul'un Trafik Planlaması

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, her yıl düzenlenen ve uluslararası pek çok sporcunun katılımıyla gerçekleşen önemli bir organizasyon. Bu organizasyonun İstanbul etabı nedeniyle, şehrin trafiğinde önemli değişiklikler meydana gelecek. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, turun güzergahı üzerindeki yolların belirli saatlerde araç trafiğine kapatılacağı duyuruldu.

Kapatılacak Yollar ve Saatleri

Pazar günü bisiklet turu için kapatılacak yollar ve ilgili saatler şu şekilde sıralanmaktadır:

Saat 07.00'de Kapatılacak Yollar: Beşiktaş Meydan ile Zincirlikuyu D-100 Güney katılım arası, Çatladıkapı ışıklardan Sultanahmet Meydan arası, Üçler Sokak ve bağlantılı cadde ve sokaklar, Tavukhane Sokak, Nakilbent Sokak ve bağlantılı cadde ve sokaklar, Aksakal Caddesi ve bağlantılı cadde ve sokaklar gibi önemli noktalar trafiğe kapatılacak.

Saat 08.00'de Kapatılacak Yollar: Tersane Caddesi, Süleyman Seba Caddesi kesişimi ile Çırağan Cadde arası Ortaköy istikameti.

Saat 09.00'da Kapatılacak Yollar: Dolmabahçe Caddesi, Dolmabahçe Gazhane Caddesi kesişimi ile Süleyman Seba Caddesi arası Beşiktaş istikameti.

Alternatif Güzergahlar

Trafik akışının kesintisiz devam edebilmesi için belirlenen alternatif güzergahlar ise şunlardır:

Üsküdar istikametini kullanacak sürücüler için Nuhkuyusu Caddesi,

D-100 Karayolu üzerinden Kadıköy istikametini kullanacak sürücüler için Göztepe Köprüsü,

Taşköprü Caddesi,

Ahmet Mithat Efendi Caddesi,

Operatör Cemil Topuzlu Caddesi,

Çetin Emeç Bulvarı,

Bağdat Caddesi ve Turgut Özal Bulvarını kullanacak sürücüler için Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve D-100 Karayolu önerilmektedir.

Öneriler ve Uyarılar

Valilik, İstanbulluları ve şehirdeki sürücüleri, belirtilen saatlerde alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyarırken, bisiklet turunun geçiş güzergahlarındaki izleyicilerin güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, bisiklet turu sırasında oluşabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak, vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri tavsiye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.