SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğal Gaz O Tarihe Kadar Herkese Ücretsiz! Uygulama Bitiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğalgaz desteğinin 1 Mayıs’ta biteceğini duyurdu, bu haberle birlikte vatandaşlar arasında merak başladı. Ücretsiz doğalgaz uygulamasının Mayıs 2024'e kadar devam edeceği ve devletin toplam destek miktarının 43 milyar liraya ulaşacağı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Doğal Gaz O Tarihe Kadar Herkese Ücretsiz! Uygulama Bitiyor

Evlerin ısınması ve mutfak ihtiyaçlarının karşılanması için kış aylarında önemli bir destek olan ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bu ay sonunda, 19.7 milyon haneye 25 metreküp doğalgazın bedeli olan 150 lira değerinde ücretsiz doğalgaz verilecek. Bu uygulama, enerji maliyetlerindeki artıştan dolayı hanelerin bütçelerine önemli bir katkı sağlıyor.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Bakan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Özellikle düşük gelirli aileler ve emekliler için enerji faturalarında indirimlerin yaygınlaştırılması üzerinde duruluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılacak protokollerle emeklilerin enerji giderlerinde indirim sağlanması planlanıyor.

YENİ ZAMLAR

Ancak, petrol fiyatlarının yükselmesi ve doğalgazda artış eğiliminin devam etmesi nedeniyle, durumun sürekli olarak değerlendirileceğini belirtti. Bakan Bayraktar, hükümetin maliyetleri karşılayabilme imkanları dahilinde vatandaşları desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

GELECEK AYIN TAHMİNİ

Bu gelişmeyle birlikte, ücretsiz doğalgaz desteği alan vatandaşlar ve özellikle düşük gelirli ailelerin önümüzdeki aylarda enerji faturalarında nasıl bir değişiklikle karşılaşacakları merak konusu olmaya devam ediyor. Herkes, gelecek dönemlerde alınacak kararları ve bu kararların kendilerine olan etkilerini dikkatle takip ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.