SON DAKİKA
Hava Durumu

Beypazarı Maden Suyu İddialarına MASUDER'den Yanıt

Son günlerde sosyal medya platformları ve bazı haber kaynaklarında Beypazarı Maden Suyu hakkında İsviçre Federal Gıda Güvenliği Ofisi'nin (FSVO) aldığı bir karar ile ilgili bilgiler dolaşmaya başladı. Bu bilgiler, Beypazarı Maden Suyu'nun İsviçre'de satışının yasaklandığı ve sağlığa zararlı olduğu şeklinde yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 00:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
Beypazarı Maden Suyu İddialarına MASUDER'den Yanıt

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER), son günlerde Beypazarı Maden Suyu hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformları ve bazı haber kaynaklarında Beypazarı Maden Suyu'nun İsviçre Federal Gıda Güvenliği Ofisi tarafından yayınlanan bir kararla ilgili haberlerin yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Türkiye'nin 2004 yılından itibaren doğal maden suyu ile ilgili mevzuatlarını Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirdiği ve bu sayede sektörün tüm Avrupa Birliği ülkelerine yıllardır ihracat yaptığı vurgulandı. Ancak, İsviçre'nin AB üyesi olmaması nedeniyle mevzuatlarının farklılık gösterebileceği belirtildi.

MASUDER Genel Sekreteri Ercan Yiğit'in açıklamasında, İsviçre'deki mevzuata göre bor minerali limitinin diğer ülkelere oranla daha düşük olduğu ve yaşanan durumun bu farklılıktan kaynaklandığı ifade edildi. Türkiye'deki maden suyu üreticilerinin, Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilmiş Türkiye Cumhuriyeti mevzuatlarına göre üretim yaptığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin sahip olduğu yer altı doğal maden suyu kaynaklarının Avrupa'daki emsallerine göre daha zengin mineral içeriğine sahip olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin mineral içeriği yüksek maden sularının coğrafyada ve dünya genelinde gönül rahatlığıyla tüketildiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.