SON DAKİKA
Hava Durumu

AYM Başkanvekili belli oldu

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Basri Bağcı, Yüksek Mahkemenin başkanvekilliği görevine seçildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Bağcı'nın seçildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 14:45
Kaynak: IGF
AYM Başkanvekili belli oldu

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146'ncı ve 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci maddelerine dayanarak dün gerçekleştirilen seçimde Basri Bağcı'nın Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçildiği duyuruldu.

BASRİ BAĞCI KİMDİR?

Basri Bağcı, 11 Eylül 1967 tarihinde Ankara'nın Elmadağ ilçesinde doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olmuştur. Kariyerine 1989 yılında Ankara adli yargı hâkim adayı olarak başlamış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. Adalet Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde yer almıştır ve 2017 yılında Yargıtay üyeliğine atanmıştır. Daha sonra 2020 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş ve göreve başlamıştır. Uluslararası insan hakları hukuku alanında yüksek lisans eğitimini İngiltere Exeter Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Basri Bağcı, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun 16 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. İngilizce bilen ve üç çocuk babası olan Bağcı, bu yeni göreviyle Anayasa Mahkemesi'nde daha da etkin bir rol üstlenecek.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.