SON DAKİKA
Hava Durumu

Aile Bakanlığı PTT Üzerinden 6.900 TL Sosyal Yardım Dağıtmaya Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile PTT, kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik önemli bir adım attı. 6.900 TL'lik sosyal destek ödemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilecek?

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Aile Bakanlığı PTT Üzerinden 6.900 TL Sosyal Yardım Dağıtmaya Başladı

Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden kronik hastalığı bulunan bireyleri desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6.045 TL ile 6.909 TL arasında değişen sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Bu ödemeler, kronik rahatsızlıklar nedeniyle zor durumda olan bireylere düzenli olarak sağlanacak.

Yardım tutarları, hastalığın tipine ve derecesine göre değişiklik gösteriyor. Özellikle silikozis hastaları için de devlet desteği sağlanıyor. 2024 yılında, silikozis hastalığına sahip olanlar belirli oranlara göre nakdi destek alabilecekler. Hafif silikozis hastalarına 6.045 TL 39 kuruş, orta derecede silikozis hastalarına ise 6.909 TL ödeme yapılacak.

Paralar, hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak ve aynı zamanda PTT hesaplarına da yatırılacak. Başvuru ve detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ziyaret edilebilir. Bu önemli destek, kronik hastalara nefes aldıracak nitelikte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.