SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Dünya Bankası arasında dev anlaşma

Türkiye ve Dünya Bankası yeni bir kredi paketi üzerinde anlaştı. Türkiye, Dünya Bankası'ndan 35 Milyar Dolarlık Kaynakla Desteklenecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 07:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 07:32
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye ve Dünya Bankası arasında dev anlaşma

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile Türkiye arasında önemli bir finansal işbirliğinin daha kapılarını araladığını duyurdu. Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program'ın açıklanmasıyla birlikte Dünya Bankası'nın Türkiye'ye yönelik desteğini 17 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkarma kararı aldığını açıkladı. Bu gelişme, Türkiye'nin uluslararası finans piyasalarında güçlü bir konumda olduğunun altını çiziyor.

Dünya Bankası'nın bu yeni finansman paketi, Türkiye'nin 2024-2028 mali yıllarını kapsayacak ve enerji arz güvenliği, yeşil dönüşüm projeleri ve daha birçok alanda kullanılacak. Bakan Şimşek, bu kapsamlı destekle Türkiye'nin dünya çapında uygun koşullu kredi alan ülkeler arasında üçüncü sıraya yükseldiğini, bölgesel bazda ise lider konumda olduğunu belirtti.

Dünya Bankasından alınacak kredi nerelerde kullanılacak?

Yeni finansmanın detaylarına değinen Şimşek, 18 milyar dolarlık ilave kaynağın enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliğiyle mücadele, ihracatın desteklenmesi, reel sektör, altyapı ve birçok önemli sektörde kullanılacağını vurguladı. Bu destek paketiyle afetlere karşı direnç, eğitim, sağlık ve kapsayıcılık gibi önemli sosyal konularda da önemli adımlar atılması hedefleniyor.

Şimşek, "Dünya Bankası'nın desteğiyle, Türkiye'nin 12'nci Kalkınma Planı hedeflerine uygun olarak, yüksek ve sürdürülebilir verimlilik, kapsayıcı hizmetler ve istihdamın yanı sıra ekonomik ve sosyal dayanıklılığın artırılmasına yönelik projeler geliştireceğiz." dedi.

Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı çerçevesinde sunulan 18 milyar dolarlık finansmanın büyük bir kısmının özel sektör projelerine yönlendirileceği belirtildi. Bu sayede özel sektörün gelişimi ve uluslararası rekabetçiliğin artırılması amaçlanıyor.

Bakan Şimşek, Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki bu stratejik ortaklığın, ülkenin kalkınma yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olduğunu ve bu işbirliğinin Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu yeni finansman paketiyle Türkiye'nin gelecek beş yıllık döneminde ekonomik ve sosyal altyapının güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması ve uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelinmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.