SON DAKİKA
Hava Durumu

Temmuz Maaş Zamları Açıklandı! Memur ve Emekliler İçin Zam Takvimi Belli Oldu

Temmuz ayında uygulanacak zam oranları kamu görevlileri ve emekliler için netleşmeye başladı. Bu zamla birlikte en düşük memur ve emekli maaşları da belirlendi. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Temmuz Maaş Zamları Açıklandı! Memur ve Emekliler İçin Zam Takvimi Belli Oldu

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam alan kamu görevlileri ve emekliler için Temmuz zammı hesaplamaları yapılmaya başlandı. Ocak ayında yaklaşık %50 zam alan memur ve emekliler için Temmuz zam oranları şimdiden netleşmeye başladı.

Yeni göreve başlayan bir memurun 34.000 TL'lik maaşı baz alınarak yapılan hesaplamalara göre, toplu sözleşme gereği zam ve 6 aylık enflasyon farkı eklenerek Temmuz maaşları hesaplandı.

Bu hesaplamalar sonucunda memur ve emeklilerin Temmuz ayında yaklaşık %20 zam alacağı tahmin ediliyor. Buna göre en düşük memur maaşı 40.800 TL’ye, en düşük emekli maaşı ise 12.000 TL’ye yükselecek.

Temmuz ayındaki zam oranlarıyla birlikte memurlar ve emeklilerin maaşlarında önemli bir artış yaşanacak. Ancak, resmi açıklamaların yapılması ve kesin rakamların belirlenmesi bekleniyor. Bu nedenle, kamu görevlileri ve emeklilerin yakın takipte olması önem taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.