SON DAKİKA
Hava Durumu

SGK Uzmanı Özgür Erdursun Zammı Duyurdu! Memur Zammı Emeklileri Nasıl Etkileyecek?

Ekonomik çalkantılarla boğuşan emekliler için beklenen haber geldi! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayındaki zamları duyurarak emeklilerin maaşlarını yeniden hesapladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
SGK Uzmanı Özgür Erdursun Zammı Duyurdu! Memur Zammı Emeklileri Nasıl Etkileyecek?

Erdursun, dört kişilik bir ailenin sadece gıda harcamalarıyla belirlenen açlık sınırının 17.250 lira olduğunu hatırlatarak, asgari ücretten memur emeklisi aylıklarına kadar tüm ücretlerin gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Ancak, bu gerçeğin göz ardı edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Hükümetin, SSK ve BAĞ-KUR emekli zamlarını memur emeklisi maaş zamlarına eşitlediğini ancak düşük maaş alan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin %49.25 oranındaki zamın yetersiz kaldığını belirten Erdursun, Temmuz zammını bekleyen emeklilerin umutlarını paylaştı.

En düşük emekli maaşlarının artırılmasıyla asgari ücretin geride bırakıldığını aktaran SGK uzmanları, zamlı maaşların yeniden hesaplanmaya başlandığını belirtti. Erdursun, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %30 oranında enflasyon farkı verileceğini açıkladı.

Memur ve memur emeklilerinin ilk altı ay için toplu sözleşme farkı aldığını hatırlatan Erdursun, ikinci altı ayda fark alacaklarını dile getirerek, bu dönemde SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin %5 oranında zam alacaklarını açıkladı.

Ocak ayı zammında SSK ve BAĞ-KUR emekli zamlarının memurların altında kaldığını hatırlatan Erdursun, Temmuz'da da memur zamlarının diğer emeklilerin oranından çıkarılabileceğini belirtti.

En düşük emekli maaşının 10 liradan 13 bin liraya çıkarılacağını vurgulayan Erdursun, memur ve memur emeklilerine %5’lik bir ilave yapılacağını söyledi.

Erdursun, daha önceki açıklamalarında, enflasyon oranında yapılacak zamın emekli maaşlarının alım gücünü artırmayacağını belirterek, tüm emeklilere yapılacak 10 bin liralık enflasyon farkı dışında ek zamla kök maaş sorununun çözülebileceğini açıklamıştı. Kök maaş sorununun çözülmesinin ardından ise intibak yasası ile emekli maaşlarında güncel rakamların söz konusu olabileceğini belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.