SON DAKİKA
Hava Durumu

SGK Uzmanı Özgür Erdursun Emekliye Yapılacak Zammı Açıkladı! Temmuzda Yeni Maaş O Rakam Olacak

SGK uzmanı Özgür Erdursun'un maaş zamlarına dair yaptığı açıklama, milyonlarca kişiyi endişelendirirken gündemi değiştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
SGK Uzmanı Özgür Erdursun Emekliye Yapılacak Zammı Açıkladı! Temmuzda Yeni Maaş O Rakam Olacak

Özellikle asgari ücrete yapılacak zamın olmaması, çalışanları tedirgin ediyor. Erdursun'un 2024 için asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zamlarına ilişkin verdiği oranlar ise büyük ilgi görüyor.

Erdursun'un asgari ücrete yapılacak zamı yüzde 0 olarak belirtmesi, asgari ücretli çalışanları derinden etkiliyor. Ancak Erdursun, asgari ücretin artmaması durumunda diğer maaşlara yapılacak artışların da zorlaşacağını vurguluyor.

SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 25, Memur ve Memur Emeklilerine Yüzde 20 Zam!

Erdursun'un açıklamasına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25 oranında zam alacaklar. Memur ve memur emeklisi maaşlarına ise yüzde 20 oranında bir zam yapılacak.

Asgari ücrete son olarak 1 Ocak 2024'te zam yapılmış ve milyonlarca asgari ücretlinin maaşı 11,400 liradan 17,200 liraya çıkarılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler öncesinde ikinci bir zam yapılacağına dair açıklaması işçi kesimini olumsuz etkilemişti. Şimdi ise asgari ücrette yeni bir artış olmayacağına dair belirsizlikler endişeleri artırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.