SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Erdursun Emekliye Müjdeyi Açıkladı! İntibak Yasası Geliyor!

Ocak ayında gerçekleşen yüzde 49,25'lik zam sonrasında, en düşük emekli maaşının hala 10.000 TL'de sabit kalması, emekliler arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özgür Erdursun Emekliye Müjdeyi Açıkladı! İntibak Yasası Geliyor!

Ancak emeklilerin yaşam standartlarını arttırmaya yönelik yapılan talepler, hükümetin dikkatini çekiyor. Özellikle SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un vurguladığı gibi, Orta Vadeli Program'da en düşük emekli aylığını yükseltme hedefi, umutları yeşertiyor.

Talepler ve Hedefler

Erdursun'un belirttiğine göre, emekli aylıklarının yatırılan primlere ve gün sayısına göre artırılması, adil bir intibak yasası ile mümkün olabilir. Ancak bu adım atılmazsa ve her şeyin fiyatı artmaya devam ederse, Temmuz ayında enflasyonda bir düşüş yaşanabilir. Bu durumda, asgari ücrete yapılacak olan yüzde 25 ila 30 arasındaki artışın emekli aylıklarına da yansıması bekleniyor.

Umudun Yeniden Filizlenmesi

Erdursun'un inancına göre, bu adımın emeklilere nefes aldıracağına dair bir umut var. İntibakla birlikte, emekli aylıklarının güncelleneceği ve en düşük emekli maaşının belirlenen seviyede kalmasının önleneceği öngörülüyor. Bu sayede, emeklilerin enflasyonla mücadelede daha güçlü bir konuma geleceği ve yaşam standartlarının artacağı umuluyor.

Temmuz ayında yapılacak olan zam, milyonlarca emeklinin yaşamını doğrudan etkileyecek önemli bir adım olacak. Uzmanların ve emeklilerin beklentileri, bu zamın adaletli ve yaşam standartlarını arttırıcı bir şekilde gerçekleşmesi yönünde yoğunlaşıyor. Umuyoruz ki, Temmuz ayı emeklilere yeni umutlar ve daha iyi bir yaşam standardı getirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.