SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Bankası Faiz Kararı Bekleniyor

Türkiye Merkez Bankası (TCMB), faiz oranlarını belirlemek üzere bugün, Başkan Fatih Karahan liderliğinde toplanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
Merkez Bankası Faiz Kararı Bekleniyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), bugün Nisan ayı faiz kararı için toplanıyor. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlık edecek ve faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine yükseltilmişti. Bu, 24 yılın en yüksek faiz oranıydı. Beklentiler, bu ay da faiz artırımının devam edeceği yönünde.

Ekonomistlerin Beklentileri:

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 45 olurken, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre cari ay ve 3 ay sonrası için beklentinin yüzde 50 olduğu, 12 ay sonrası için de politika faizi beklentisinin yüzde 36,96'dan yüzde 38,18'e çıktığı görülüyor.

Faiz Artışı Ekonomiyi Nasıl Etkileyecek?:

Faiz artırımları, enflasyonu kontrol altına almak için önemli bir araç olarak görülüyor. Ancak, faiz artırımları aynı zamanda yatırımları ve büyümeyi de olumsuz etkileyebiliyor.

Belirsizlik Devam Ediyor:

Ukrayna'daki savaş ve küresel ekonomideki belirsizlikler, Merkez Bankası'nın faiz kararı üzerinde etkili olacak önemli faktörler arasında yer alıyor.

Peki, PPK ne karar verecek?:

PPK, enflasyon, büyüme, işsizlik ve döviz kuru gibi birçok faktörü göz önünde bulundurarak faiz kararı verecek. Ekonomistler, PPK'nın bu ay da faiz artırımına devam edeceğini, ancak faiz artışının boyutunun daha sınırlı olacağını öngörüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.