SON DAKİKA
Hava Durumu

Emeklilere Bayram müjdesi: İndirim olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili öncesinde demir yolu yolcu taşımacılığında emeklilere yönelik yeni bir uygulamayı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
Emeklilere Bayram müjdesi: İndirim olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili öncesinde demir yolu yolcu taşımacılığında emeklilere yönelik yeni bir uygulamayı duyurdu. Bakan Uraloğlu, emeklilerin ekonomik, konforlu ve rahat seyahatlerini sağlamak amacıyla yüksek hızlı tren ile ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uygulanacağını açıkladı.

Uraloğlu, emeklilere yönelik bu ayrıcalığın, Türkiye Yüzyılı'nın emektarları olan emeklilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlıklarını desteklemeyi amaçladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiğini hatırlatan Uraloğlu, demir yolu seferlerinde emeklilere özel ayrıcalıkların sağlandığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, emeklilerin Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sağlayan bir kesim olduğunu belirtti. Bu nedenle, emeklilerin rahat etmelerini sağlamak için yerel yönetimlerle ve diğer bakanlıklarla işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti. Tatil dönemlerinde en fazla tercih edilen ulaşım aracının trenler olduğunu belirten Uraloğlu, Ramazan Bayramı ve ara tatil dönemlerinde artan yolcu talebini karşılamak için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Bu çerçevede, 5-15 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferleri düzenleneceğini ve ana hat ile bölgesel trenlerde kapasite artışı sağlanacağını açıkladı.

YHT'lerdeki yeni seferlerin tatil dönemi sonrasında da devam edeceğini belirten Uraloğlu, böylece şehirler arası seyahatlerin daha konforlu ve erişilebilir hale geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.