SON DAKİKA
Hava Durumu

Denizli turizmi için hedef belli oldu

Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale’ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli’de ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 12:45
Kaynak: IGF
Denizli turizmi için hedef belli oldu

Denizli'de turizm sektörü temsilcileri, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarete, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, TURSAB Denizli Pamukkale Bölge Başkanı Turan Köseoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve diğer yetkililer katıldı.

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Akyol, Turizm Haftası'nı kutlayarak, Denizli'nin sadece sanayi ve ticaret şehri olmanın ötesinde bir turizm destinasyonu olmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, hafta boyunca şehrin farklı bölgelerinde düzenlenecek etkinliklere dikkat çekti ve Başkan Çavuşoğlu'na nazik kabulleri için teşekkür etti.

Başkan Çavuşoğlu ise, Denizli turizmini geliştirmenin önemli bir hedefleri olduğunu belirterek, özellikle Pamukkale'ye gelen turistlerin Denizli'ye yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şehrin hemen hemen her noktasının tarihi ve kültürel bir değer taşıdığını vurgulayan Çavuşoğlu, bu değerlerin ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Pamukkale'yi yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiğini belirten Başkan Çavuşoğlu, hedeflerinin bu rakamı daha da arttırarak yılda 1 milyon turisti daha Denizli'ye çekmek olduğunu söyledi. Bunu başarmanın önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, turistlerin sadece Pamukkale'yi ziyaret etmekle kalmayıp şehir içinde de vakit geçirmelerini sağlamanın önemine değindi.

Denizli'yi yılda 1 milyon turistin ağırlamasının kente yaklaşık 1 milyar avro katma değer sağlayacağını belirten Başkan Çavuşoğlu, turizmin sadece Pamukkale ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak, şehrin diğer turistik değerlerinin de tanıtılması ve turistlerin bu bölgelere yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.