SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Kuzey Makedonya'ya Dev Yatırım: Şahterm Grup 100 Milyon Euro ile Üsküp'e Fabrika Kuracak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ev sahipliği yaptığı Kuzey Makedonya İş Forumu, Türk iş dünyasına Kuzey Makedonya'nın sunduğu yatırım fırsatlarını detaylı bir şekilde sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'dan Kuzey Makedonya'ya Dev Yatırım: Şahterm Grup 100 Milyon Euro ile Üsküp'e Fabrika Kuracak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)'nun ev sahipliğinde düzenlenen Kuzey Makedonya İş Forumu, iki ülke arasındaki iş birliği ve yatırım imkanları açısından oldukça önemli gelişmelere sahne oldu. Forumda, Kuzey Makedonya Türkiye Büyükelçisi Jovan ManasijevskiKuzey Makedonya Teknolojik Endüstriyel Geliştirme Bölgeleri Müdürlüğü Direktörü Jovan Despotovski ve Şahterm Grup CEO'su Faruk Şahin önemli konuşmalar yaptılar.

100 Milyon Euroluk Yatırım ve 1200 Kişilik Yeni İstihdam

Şahterm Grup CEO'su Faruk Şahin, forumda yaptığı konuşmada, Kuzey Makedonya'ya 100 milyon euroluk dev bir yatırım yapacaklarını açıkladı. Ülkenin başkenti Üsküp'te kurulacak olan yeni fabrika ile 5 yıl içinde toplam 1200 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Şahin, bu yatırımın Avrupa'nın en büyük rezistans üretim merkezlerinden birini hayata geçirmelerini sağlayacağını söyledi.

Yatırım Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Şahin, Kuzey Makedonya'ya ilk kez, Bursa'daki dostlarının tavsiyesi üzerine bir daire satın almak için gitmiş. Fakat ülke hükümetinin yabancı yatırımcılara sunduğu cazip teşvikler ve işçilik maliyetlerinin Türkiye'ye göre daha uygun olması, Şahin'in yatırım planlarını tamamen değiştirmesine neden olmuş. Küçük bir yatırım fikrinden vazgeçen Şahin, daha büyük ve daha profesyonel bir yatırım yapmaya karar vermiş.

Kuzey Makedonya'dan Yatırımcılara Mesaj

Şahin, konuşmasının sonunda Kuzey Makedonya'nın yatırımcılara sunduğu imkanlara dikkat çekerek, tüm Türk iş insanlarını bu ülkeye yatırım yapmaya davet etti. Şahin, "Kuzey Makedonya hükümeti, yatırımcılara oldukça cazip teşvikler sunuyor. İşçilik maliyetleri de Türkiye'ye göre daha uygun. Bu nedenle, bu ülkeye yatırım yapmak oldukça cazip. Tüm Türk iş insanlarını bu ülkeye gönül rahatlığıyla yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Yatırım Anlaşması İmzalandı

Konuşmaların ardından Şahterm Grup CEO'su Faruk Şahin, ülkeye yapacakları 100 milyon euro'luk yeni fabrika yatırım sözleşmesini Kuzey Makedonya Türkiye Büyükelçisi Jovan Manasijevski ve Teknolojik Endüstriyel Geliştirme Bölgeleri Müdürlüğü Direktörü Jovan Despotovski ile birlikte imzaladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.