SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan açıkladı: Uzaktan veya esnek çalışma gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş dünyasının dinamikleri ve çalışma koşullarının sürekli değiştiği bir dönemde, uzaktan çalışma ve esnek çalışma sistemlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan açıkladı: Uzaktan veya esnek çalışma  gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş dünyasının dinamikleri ve çalışma koşullarının sürekli değiştiği bir dönemde, uzaktan çalışma ve esnek çalışma sistemlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, özellikle salgın döneminin ardından bu değişimin hız kazandığına vurgu yaparak, çalışma modellerinin evrim geçirdiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modellerin günümüzde giderek daha fazla önem kazandığını görüyoruz. Bu yeni sistemlerin hem avantajları hem de dezavantajları bulunmakta. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini titizlikle sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Kovid-19 pandemisinin iş dünyasında derin etkiler bıraktığını belirten Bakan Işıkhan, "Hala uzaktan çalışma, esnek çalışma ve güvenceli esnek çalışma modelleri, günümüzde daha da önem kazanmaktadır. İş yapma şekillerindeki bu değişimlere uyum sağlamak için çaba göstermeliyiz." dedi.

Bakan Işıkhan, gelecekte iş dünyasının daha da farklılaşacağını ve yeni çalışma modellerinin ortaya çıkacağını öngörerek, "10 yıl sonra karşılaşacağımız işler ve çalışma modelleri bugünden farklı olacak. Bu değişime ayak uydurabilmek için hazırlıklı olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu açıklamaları, çalışma hayatında gelecek dönemlerde beklentilerin ve düzenlemelerin nasıl şekillenebileceği konusunda önemli bir işaret niteliği taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.