SON DAKİKA
Hava Durumu

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemeleri Yatırdı! 561 Bin Kişiye 7608 TL Yattı

Nisan ayının ortalarında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülke genelinde yüz binlerce hak sahibi vatandaşa sosyal yardım ödemelerini iletiyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemeleri Yatırdı! 561 Bin Kişiye 7608 TL Yattı

Bu ödemeler, Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilerek vatandaşlara erken tarihlerde ulaştırılıyor. Aile Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği evde bakım maaşı ödemelerinin detayları da kamuoyu ile paylaşılıyor.

Aile Bakanlığı Müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla evde bakım maaşı alan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için ödemelerin öne çekilerek toplam 561.000 hak sahibi vatandaşa 4.2 milyar TL tutarında ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, bu ödemelerin, Türkiye’nin Yüzyıl Vizyonu kapsamında engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilirliği için gerçekleştirildiğini vurguladı.

Ödeme Detayları ve Araştırmalar

Evde bakım maaşı ödemelerinin 7608 TL tutarındaki kısmının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığı belirtilirken, güncel ödeme tutarları ve artışları hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı ve diğer destek ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapmaktadır.

Gelecek Zam ve Bilgilendirme

Temmuz ayının ilk günlerinde memur maaşı zammının netlik kazanmasıyla birlikte, sosyal yardımlardaki artışlar ve evde bakım maaşının yeni seviyesi hakkında Bakan Göktaş'ın kamuoyunu bilgilendireceği ifade ediliyor. Bu adım, vatandaşların geleceğe dair beklentilerini şekillendirecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.