SON DAKİKA
Hava Durumu

Aile Bakanlığı'ndan 6.000 TL Sosyal Yardım! Başvurular E-Devlet'te Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli hastalıklara sahip vatandaşlara yönelik karşılıksız destekleri artırıyor. Bu destekler, minimum 6.000 TL'den başlayarak, hastalık türüne göre değişen tutarlarda ödemeler içeriyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Aile Bakanlığı'ndan 6.000 TL Sosyal Yardım! Başvurular E-Devlet'te Başladı

Ülkemizde yaşayan vatandaşların yaşadığı ekonomik zorlukları hafifletmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerini belirli hastalıklara sahip olanlar için de genişletiyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Özellikle kronik hastalıklar nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara yönelik yapılan bu destekler, sosyal yardım ağını genişletiyor.

Aile Bakanlığı'nın sağladığı destekler arasında Kronik Hastalık Yardımı, Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler, Tip – 1 Diyabet Tanısı Alan Kişilere Gliko Ölçüm Cihazı Yardımı, Kronik Hastalara Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve Birikmiş Elektrik Borcu Desteği bulunuyor. Özellikle Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler, 2024 yılında artırılarak devam ediyor.

Devletin silikozis hastalarına sağladığı ödemeler şu şekildedir:

- Hafif silikozis hastalarına yüzde 15 ila 34 aralığında 6.045,39 TL ödeme yapılıyor.
- Orta derecede silikozis hastalarına yüzde 35 ila 54 aralığında 6.909,01 TL destek sağlanıyor.
- Ağır silikozis hastaları için yüzde 55 ve üstü oranında 7.698,61 TL destek veriliyor.

Hastalar, bu sosyal yardım ödemelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden her ay düzenli olarak başvurarak hak sahibi olabiliyorlar. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan başvurularla hastalara sağlanan bu destekler, ekonomik açıdan önemli bir rahatlama sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.