SON DAKİKA
Hava Durumu

16 Milyon Emekliye Temmuz Zammı 2024: Emeklinin Beklediği Zam Takvimi Yayınlandı

Milyonlarca emekli, hükümetin gelecek zam haberini dört gözle bekliyor. Ocak ayında gerçekleşen yüzde 49,25'lik zam, 6.700 TL'nin altında kök aylık alan emeklileri etkilemedi. Bu durum, kök maaş sorununun hala çözüme kavuşmadığını ve emeklilerin bu konuda hala endişeli olduğunu gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
16 Milyon Emekliye Temmuz Zammı 2024: Emeklinin Beklediği Zam Takvimi Yayınlandı

Hükümetten henüz bir adım atılmazken, uzmanlar Temmuz ayını işaret ediyor. SGK Uzmanı Murat Bal, en düşük emekli aylığının 13 bin liranın altında olmayacağını belirtiyor. Ancak kök maaş sistemi nedeniyle, bu artışın altında kalan emekli maaşlarının Hazine yardımıyla artırılacağını ifade ediyor.

Bal, kök maaş konusunda bir kezlik bir düzenlemenin yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu sayede, emekliler arasındaki kafa karışıklığının giderilebileceğini vurguluyor.

Peki, kök maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? Kök maaş, emeklilerin gelirlerine göre belirlenen net tutarı ifade eder ve emekli maaşının net hali olarak bilinir. En düşük emekli maaşı sınırlamasının altında kalan maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla artırılarak, bu sınıra ulaştırılır. Kök maaş veya kök aylık bilgisi, e-devlet üzerinden "Emekli Aylık Bilgisi" kısmında görülebilir ve hesaplanabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.