SON DAKİKA
Hava Durumu

2022 Yapımı Korku Gerilim Filmi, %93 Rotten Tomatoes Puanıyla Netflix'te Yeniden Popüler Oldu

2022 yapımı gerilim-korku filmi Barbarian, Netflix'te küresel bir başarı yakalayarak eleştirmenlerce beğenildiği ilk günden bile daha fazla ilgi görmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
2022 Yapımı Korku Gerilim Filmi, %93 Rotten Tomatoes Puanıyla Netflix'te Yeniden Popüler Oldu

2022 yapımı gerilim-korku filmi Barbarian, vizyona girdikten iki yıl sonra Netflix'te küresel bir başarı yakaladı. Yıldız oyuncu kadrosunda Georgina Campbell, Bill Skarsgård ve Justin Long'u barındıran ve daha önce komedi alanında tanınan Zach Cregger tarafından yönetilen film, hem gişede hem de eleştirmenler nezdinde büyük ses getirdi. Rotten Tomatoes'da %93'lük "Taze" notuyla başarısını tescilleyen film, yaklaşık 4,5 milyon dolarlık bütçesine karşılık 45,4 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti.

Netflix, 29 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında en çok izlenen İngilizce filmler listesinde Barbarian'a 10. sırada yer verdi. Film, 4,6 milyon izleyici tarafından toplam 7,9 milyon saat izlenme elde ederek listeye girmeyi başardı. Justin Long'un başrolünde yer aldığı bu "eski" film, Unfrosted, Rebel Moon - Part Two: The Scargiver ve Anyone But You gibi daha yeni yapımlarla başarıyla rekabet etti.

Barbarian'ın Netflix Başarısının Yıldızlar Üzerindeki Etkisi

Barbarian hem sinemada hem de streaming platformunda başarılı olsa da, bu başarı filmin oyuncularının sonraki projelerine direkt olarak yansımadı. Georgina Campbell, filmdeki rolünün ardından 2023 yılında Netflix'te yayınlanan ve İspanya'da geçen Bird Box Barcelona isimli korku filminde yer aldı. Ancak film, eleştirmenlerden olumsuz, izleyicilerden ise sert eleştiriler aldı. Skarsgård ise gişe rekorları kıran John Wick: Chapter 4'te yan karakter olarak yer alırken, başrolünde yer aldığı distopik aksiyon filmi Boy Kills World dünya çapında sadece 2,7 milyon dolarlık hayal kırıklığı yaratan bir hasılat elde etti.

Barbarian'ın sonu bazı oyuncuların devam filminde yer almasına izin vermiyor olsa da, Netflix'teki bu ani popülarite artışı, onların yakın zamanda çıkacak olan büyük bütçeli korku filmlerinin önünde iyi bir rüzgar yaratabilir. İlk olarak bu yaz, Ishana Night Shyamalan tarafından yazılıp yönetilen ve Campbell'ın Dakota Fanning ve Mandy filminde yer alan Olwen Fouéré ile başrolleri paylaştığı The Watchers isimli doğaüstü gerilim filmi geliyor.

Skarsgård ise bu yaz, başrol karakter Eric Draven'ın yeniden tasarımı ve orijinal filmin yönetmeninin Brandon Lee'nin mirası konusundaki kaygıları nedeniyle çevrimiçi tartışmalara yol açan The Crow yeniden çevriminde ana karakteri canlandırmaya hazırlanıyor. Ancak Barbarian'ın yaz film sezonu başlamadan hemen önce Netflix'te hit olması, her iki filmin de bu engelleri aşmasına ve oyuncular için yeni bir başarıya dönüşmesine yardımcı olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.